17.7.2013

Herkkuja, herkkuja kaipaan mä niin

Näin yön pikkutunteina tuli aivan kauhea kaipuu suomalaisia herkkuja. Kuten esimerkiksi:

Karjalanpiirakat. Ja tarkemmin vielä omat feivöritit eli Moilasen Cocktail piirakat. Syön aina ihan liikaa. Päälle sipaisu levitettä ja siivu vihreetä (tärkeä seikka!) Oltermannia. Ooh la la!
Mustikkapulla. Voi härregud. Tarvitseeko mitään edes lisätä?
Vaasan ruispalat, tuo ruisleipien aatelinen! En tiedä tuleeko vastaavaa tunnetta vastaan Suomen mantereella liiemmin, mutta itselläni usein tulee aivan kamala ruisleipä nälkä, jonka taltuttaisi vain kunnon ruisleivällä.
Lakumatot! Ja kaikki muutkin lakut. Täällä laku maistuu mämmiltä kokemani perusteella. Mämmistäkin tykkään, mutta lähinnä uitettuna kermassa ja vaniljasokerissa... Pandaahan täältä toki saa "hyvin varustelluista" kaupoista, mutta on vähän turhan harvassa.
Fazer. Karkit ja kaikki. Ah. (Myös Panda ja petturi-Marabou kelpaa).
Glögi. Ihan sama mikä vuoden aika, kyllä glögiä voi aina juoda.
Piparisuklaa omanansa, koska se vaan yksinkertaisesti on suklaista paras. Miksi, oi miksi se on sesonkituote?
Ja loppuun vielä suomalainen jäätelö. Ei sitä vaan mikään voita. Suklaa, tiikeri, laku...
Ehkä tähän on hyvä lopettaa tällä erää ennen kuin tulee ihan liikaa vesikielelle eikä ole kunnon keinoja taltuttaa himoa. Tai no vielä voisin mainita uudestaan sen vihreän Oltermannin tai yleisesti suomalaisen juuston. Tässä cheddarin kuningaskunnassa, kun on niin kovin vaikeaa saada kunnollista juustoa.

No, mutta. Haistan myöhäisillan herkkulähetyksen saapuneen talon pihaan. Englantilaista tosin, mutta älkää väärin ymmärtäkö, kyllä täältäkin saa aivan ihania herkkuja (Dairy Milk Caramel 4eva<3).

Enään 19 päivää ennen kuin saan taas täyttää vatsani kaikilla edellä mainituilla ylellisyyksillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti