16.8.2013

Ruokamatkailua Suomessa àla sikapossut Essi ja Tom

Nyt on Suomen loma takana. Itsestä se tuntui kuin vain pikaiselta viikonlopulta, kun taas Tomin mielestä oltiin siellä ikuisuus. Aikaa ei kyllä paljoa loppujen lopuksi ollut, eikä kerennyt kaikkia suunnitelmia toteuttamaan saatika näkemään kaikkia. Ja toinen viikko, kun vielä oli niin sateinenkin...

Enikeis, lähdetään liikkeelle maanantaista:
Herättiin superaikaisin ja väsy painoi pitkälti koko päivän. Heti kotiin päästyä pääsi vähän herkuttelemaan, en nyt muista millä, mutta ah ruokaa! Sääkin oli aivan mainio oikeestaan koko ensimmäisen viikon. Siinä sitten syötyämme lähdettiin pikimmiten purjehtimaan Saulin ja Katan kanssa. Purjehdus, kun on ehkä kivointa ikinä, niin oli ihana päästä vesille samantien. Grillailtiin illemmalla vielä herkku illallista.

Tiistaina sitten suunnattiin Helsinkiin näkemään Sonjaa ja Annaa. Käytiin katsastamassa Talvipuutarha ja mentiin Hietsuun uimaan. Vihdoin multakin talviturkki pois! Myös Fafa's piti tsekata, kun kaikki sitä niin tuntuu hehkuttavan; ihan ookoohan se oli, mutta no ja, ei mikään ihmeellinen.


Keskiviikkona suunnattiin taas rannalle Sonjan kanssa, tällä kertaa Aurinkolahteen. Tarkotuksena oli käydä kokeilemassa Armas, mutta ei keretty ennen sulkemisaikaa. Niimpä sitten pienen ravintola etsiskelyn jälkeen "luovutettiin" ja päädyttiin Vapianoon.Torstaina sitten olikin vuorossa aikainen herätys ja perämieskeikka Storbåt Lotalla. Ah ihana Räfsö(n ruoka). Harmillisesti multa kesken keikan taisi revähtää selkä tms ja vieläpä kelit vaan parani, kun jouduin jäädä saaren puolelle lepäilemään... Päivän päätteeksi käytiin vielä jollarannassa moikkaamassa.Perjantaina ei taidettu muuta tehdä kuin käydä Porkkalassa. Ja kävi ilmi, että mun kamera, tai ainakin perusputki (18-55mm), on mennyt rikki... Toivon kovasti jälkimmäistä, on kuitenkin tuo 55-200mm tuolla ehjänä vielä. Vaikka ei se kyllä kovin näppärä ole.Lauantaina oli alunperin tarkoituksena mennä Suomenlinnaan kiertelemään ja katsomaan Viaporin Tuoppi-purjehduskilpailua, mutta äiti päättikin, että nu ska vi gå till Tallinn. Sinne siis. Vähän jotain erilaista. Ja maailman paras letturavintola Kompressor! Tuo vanhankaupungin helmi. Vatsani suosittelee. Oli ihan hieno reissu. Ja maha oli täynnä vielä seuraavanakin päivänä...

Sunnuntaina mummu ja Tomin (veli) kummit tuli kylään juhlistamaan Tomin 18v. synttäreitä. Sen jälkeen me lähdettiin Annan luokse kokkailemaan, syömään ja hengailemaan mahtavassa seurassa.
Maanantaina sitten Tuija kävi kylässä ja sain ikioma blenderin, jes! Siitä alkokin sitten loppuloman pirtelö ja smoothie putki.Tiistaina taas vuoronsa sai jollapurjehdus!

Keskiviikko oli taas tarkoitus viettää Korkeasaaressa, mutta juuri sille päivälle tottakai osui se jatkuva sade... No, mutta ei hätää! Käytiin lounastamassa ja hengailemassa Sohvin kanssa ja nähtiin vielä Sonjaa, Sirua ja Janea. Löysin myös ehkä Esseimmän lasin ja sakset ikinä! Kauppaan ne kyllä jäi...

Torstai sitten olikin viimeinen päivä Suomessa ja se meni pitkälti pakatessa. Käytiin myös mummun luona ja kiertelemässä Fiskarsissa. Oli tarkoitus mennä Flacksjöhön uimaan, mutta oli sen verran kylmä ja vesikin viileää, että jänistettiin siitä.

Ja tänään aamulla oli lähtö takaisin tänne Englannin maalle. Aivan liian aikaisin, jos multa kysytään. Tällä hetkellä kello on hieman vaille neljän, mutta musta tuntuu, että olisi pikemminkin yhdeksän illalla. 2 aikaanhan me Englannin mukaan herättiinkin... Ja hei nyt sain koululta lopulliset vuositulokset ja kyllä se vaan niin on, että ensi vuonna lukujärjestys koostuu muunmuassa sukelluksesta, eläinbilsasta ja oseanografiasta! Cool! Mutta just nyt haaveilen kyydistä ruokakauppaan, ja ehkä muutaman jakson O.C.:täkin voisi siin sivussa katsoa. (Ihan kamalaa, kun yhtäkkiä ei taas olekaan ruokaa... Vaikka Oltermanni odottaa jääkaapissa kohtaamista juustohöylän kanssa, mutta juustohöylä lomailee Portsmouthissa...).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti