28.3.2013

Oh holiday

Se on kuulkaa pretty much vapaus! Eilen tosiaan olis viimeinen luento tänä vuonna, jonka tosin missasin ollessani kipeä, ja tänään viimeinen field trip. Virallisestihan meillä siis nyt on noin kolmen viikon mittainen pääsiäisloma, jonka jälkeen "jatkuu" uni vielä kesäkuun alkuun, mutta vain kokeiden muodossa, joita itselläni on edessä 4 kappaletta. Kaksi unit:ia on siis jo alta pois ilman päättökokeita.

Field trip tänään suuntasi Lulworth Cove:en, joka on noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Portsmouth:ista länteen. Matka taittui aika nopeasti, tiedä sitten oliko sen takia, että katselin maisemia, bongailin eläimiä ja lämmittelin auringon säteissä. Ajettiin tosi söpöjen kylien/pikku kaupunkien läpi; just semmosten, jotka tavalla tai toisella saa Portsmouth:in valitettavasti näyttämään tosi synkältä ja harmaalta. Vaikka on tässä kotikaupungissakin puolensa toki. Ja eläimet... niitä oli luvattoman paljon! Joka ei siis kyllä haittaa yhtään. Eniten ehkä mut sai innostumaan puput, vauva lampaat ja bambit!

Lulworth Cove:n vieressä sijaitseva West Lulworth:in kylä oli ihan mega söpö! Jos vaa oisin ollut siellä kreisi turistina, instead of on a uni field trip, olisin varmasti kierrellyt siellä koko päivän vaikka todella pieni paikka olikin kuvailemassa ja tutkimassa ympäriinsä. En valitettavasti saanut niistä kaikistä ihanimmista taloista kuvia näpsittyä bussin ikkunasta, mutta sen verran varmaan osaan kuvailla, että ne oli rakennettu rinteeseen, todella jyrkkään sellaiseen, ja puutarhat oli vähän niinkuin monessa tasossa. Ja talot olivat vaalein sävyin maalattuja olkikattoisia kaunokaisia.

Muutenkin Lulworth Cove:n maisemat olivat henkeäsalpaavat. Oli perus englantilaista kalkkikivi cliff:iä, ja muuten vaa ihanaa rannikko/meri maisemaa.

Field trip tehtävänä meillä oli mitata about 30m matka nousuveden rajasta laskuvettä kohti. Sen jälkeen sitten mitattiin sellaisilla kepeillä rannan "lasku" kyseisestä kohdasta, ja quadrant:in see the pictures alueelta kolmen metrin välein tutkittiin eliöstöä. Yllätävän paljon elämää siellä kivien alla piilottelee. Tykkäsin tästä retkestä aika paljon.

Ja hei pakko ihan mainita, että tänää söin oikeasti älyttömän hyvää jogurttia! Oikea ihme! Harmi vaan, että kyseinen timantti myydään yhden annoksen pakkauksissa n. 80p hintaan... Ja ostin mansikoita ah ihanaa! En niitä jaksanut retkellä vielä syödä niin kotona sitten juhlistin niiden kanssa loman alkua.

 Tässä vähän kylää matkalta parkkipaikka-ranta.
 Pretty much joka talo oli jätskikiska.
 Söpö lampi sorsineen.

 Ensi näkymä lahdelle.

 Nää kuvat kyllä vangitsee ton maiseman kauneuden hyvin, mutta ei ihan anna oikeuksia noiden jyrkänteiden koolle ja mahtavuudelle.
 Tässä vähän mittailua.

 Ja tässä tämä quadrant, ja katkojen sun muiden kaivelu käynnissä.


 Näköjään kuvat päättäneet vaihtaa aika järjestystä...

 Toi oli tosi kiva, kun jonkun puutarhassa puu oli täynnä värikkäita hiekka ämpäreitä. Liekkö kerännyt rannalta turistien jälkeensä jättämiä saaveja. Tosi hauska idea!
 Kukkuloita toiseen suuntaan. Oli muuten aika raskaan näköinen kapuaminen tuonne ylös. Harmittaa kuitenkin ettei siellä käyty saatika muidenkaan kukkuloiden huipulla.
 Kauhu bussihan se siellä. Teemaan sopivasti Scary Movie:n mainokset kyljessä...
 Ja sitten vielä muutama bussin ikkunasta napsaistu, ah niin ihana otos, West Lulworth:in kylästä.


Ja mansikat tottakai!

Ilosta pääsiäistä itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti