22.3.2013

Eilisen kadonnut drafti

Heippatihei! Täällä vaan sateiset päivät jatkuu. Pari aurinkoistakin onneksi mahtunut sekaan. Sunnuntaina meillä oli läskeily päivä läskeily viikon ohella, ahmien jätskiä suklaata ja salmiakkia. Ollaan taas päästy lahjakkaasti meijän karkkikätköistä eroon... Enään on pari pussia turkinpippureita ja yksi salmiakki mix jäljellä. Ja toki pakkasessa hieman jätskiä.

Ruisleivätkin on valittetavasti kadonneet... Hapankorppuja vielä tosin löytyy kiitos Lidlin, mutta niitäkin jo tähän mennessä mennyt se 1 ja puol pakettia, joten en usko noiden 3 ja puolen paketin riittävän kovin pitkälle.

Sain muuten sen ihanan takin! Mentiin lauantaina keskustaan ja kauhistuin, kun siellä oli jäljellä enää pari XS-kokoista takkia. Onneks ne oli kuitenkin sen verran iso malli, että meni päälle just hyvin!

Maanantain meni nukkuessa, mutta sitten tiistaina oli oikein pitkä päivä. Kävi hyvä tsägä, sillä sää oli koko päivän melko lämmin ja aurinkoinen. Meillä oli practical/field trip päivä tuolla Langstone Harbour:in "toimipisteessä" eli IMS - Institute of Marine Sciences. Lähdin kävelemään joskus puol ysin aikaan sinne ja yllätyin kuinka lämmin jo siihen aikaan oli. Ysiltä sitten alkoi eka setti, jonka aikana mentiin kaivelemaan rapuja ja muita meren mönkijöitä Langstone Harbouriin. Oli siis laskuvesi tuohon aikaan. Se oli ihan mukavaa puuhaa. Laskettiin siellä paikan päällä kuinka monta rapua löydettiin 5x5m alueelta, ja siinä samassa kerättiin ämpäriin 10 erilaista eliötä mukaan labraan tunnistettavaksi.

Puolentoista tunnin ruokatauon jälkeen sitten jatkettiin toisella setillä ja mentiin vierailemaan Fort Cumberland:iin, joka on vanha jonkun sodan aikainen linnoitus, joka rakennettiin ranskalaisia vastaan, jotteivät he pääsisi laivoinensa Langstone Harbouriin ja sitä kautta saaren ympäri hyökkäämään Navy:n tukikohtaan Portsmouth Harbour:issa. Sieltä sitten keräiltiin joko piikkipuskien tai pajupuiden alta multaa tutkittavaksi. Meidän ryhmä toki oli yksi epäonnekkaista ja sai kohteekseen piikkipuskat. Labrassa sitten etsittiin sieltä mullasta erilaisia möngertäjiä. Löytyi niin matoja kuin hämähäkkejäkin ja ties mitä muuta.

Olin etukäteen kelaillu, että en tuu tykkäämään tosta päivästä yhtään, mutta osoittautu kuitenkin ihan ookooksi. Pääsin sieltä lähtemään kotiin vasta viiden aikaan illalla. Käppäilin siitä kotia, ja sitten Tomin äiti ja veli tulivat kylään joskus seiskan paikkeilla. Tein siinä safkaa ja jutskailtiin, ja sitten vielä Tomin isä tuli nopeasti käymään. Kello olikin sen jälkeen jo ties mitä. Oli aikamoinen päivä.


3 kommenttia:

 1. Vai meinaa sulta turkinpippurit loppua :D No tääl niitä ois jättipussi odottamassa teitä, ku elokuussa tuutte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. enemmän kaivataan kyllä hedelmäkarkkeja, mut tänks :D

   Poista
  2. tai pandalakuja :D

   Poista