12.9.2012

Tiistai



No niin! Täällä sitä ollaan!! (kirjoitan tätä tekstiä siis 11.9. klo 22 Englannin aikaa, tietämättä milloin saan sen julkaistua, sillä netti ei suostu tässä koneessa toimimaan..)

Matka meni hyvin ja yllättävän nopeasti. Eikä jännitä vieläkään! Jotenkin tosi hassua. Alku matka taittui aika haikeissa fiiliksissä ja ihan hirveän ikävän vallassa. Piti oikeastikin taistella ettei päässyt iso itku.. Take-off oli siinä mielessä kauhein. Ja kun kone sitten vielä meni täsmälleen Kirkkonummen ja mummolan yli. Mentiin myös Högsåran ja Jurmon yli! Jurmo on aika mielettömän siistin näköinen ylhäältäkin päin katsottuna. Kun päästiin skärgårdista ohi saapuivat pilvet tylsistyttämään matkaa. Tosin ihan siistejä pilviä välillä näkyi jopa. Niin ja mulla oli siis ikkunapaikka ihan koneen perällä, josta näki tosi hyvin! Tanskan länsirannalta alkoi pilviverho sitten hälvetä ja tuli näkyviin meri. Atlantti. Isot aallot ja vaahtopäät. Jotenkin merellä on vaan niin huikee merkitys mulle, että piristyin heti. Siitä sitten lennettiin Amsterdamin yli ja kone alkoi laskunsa Englannin kanaalin yllä. Pilvien alapuolella sitten tulikin nähtyi jos jonkin moista maisemaa.

Korvat meni laskeutuessa sen verran tukkoon, että oli välillä vähän vaikea kuulla mitä ihmiset yritti milloinkin sanoa. Kerkesin junaan hienosti ja ehdin ostaa hieman syötävääkin vaikka olin stressannut lähes koko mätkan, että löydänkö koko junaa ja ehdinkö varmasti. Oli muuten harvinaisen kakkaa palvelua kyseisellä lipputiskillä... Venailin sitten junaa noin puolisen tuntia. Mun juna oli sellainen, että se katkaistiin jossain vaiheessa matkaa kahtia, niin pisti jännittämään vähän, että onhan varmasti hypännyt oikeaan vaunuun. Siihen junaan ei hitto edes meinannu laukut mahtua! Varsinkin, kun Gatwickiltä tuli muitakin matkalaukkujen kera ja kerkes ennen mua vallata kaikki laukkuhyllyt. Jätin sitten isoimman laukun siihen hyllyyn, kun just ja just sai mahtumaan ja sitten raahasin loput kamat yksitellen ahdasta käytävää pitkin tyhjille paikoille. Konduktöörikin vaan naureskeli.

Pimeys tuli tosi nopeasti. Ihan kuin sormia napauttamalla. Maisematkin tavallaan meni vähän hukkaan, kun näki vain siellä täällä pikku kylien valoja. Se mitä kuitenkin sieltä pimeydestä erotti näytti aivan mainiolta. Nää mestat on ihan kuin jostain tv:stä tai elokuvasta! Ja mun katu on aivan ihana let me tell you!! Paljon nätimpi kuin luulin. Kaduista oon kyllä ihan sekaisin ja nyt, kun ei edes tämä netti vielä (kirjoitus vaiheessa) pelaa niin eipä tietenkään ole mitään karttaakaan millä suunnistaa.

Matkaa varten tehty soittolista oli moneen otteeseen ehkä vähän liian rauhallinen ja haikea. Meinas alkaa nukuttaa oikein kunnolla junassa. Nyt sitten ei meinais millään ”jaksaa” mennä nukkumaan. Melkein jo laitoin sängyn nukkumavalmiiksi, mutta pyh pah. Avasin matkalaukut ja istahdin lattialle. Kertoivat, että asun yksin lauantaihin saakka, jolloin sitten tulee toinen vuokralainen. Taisi olla nimeltänsä Chris tms. Muut vuokralaiset sitten tulevat luultavasti viikkoa myöhemmin. Niiden nimet oli kai Emily, Alan ja David. Saapa nähdä sitten millaisia tyyppejä ovat.

Ja huoneesta vielä sen verran, että tää on oikeestikin tilava! Tänne mahtuis vaikka kaks norsua. Tosi jees. Ja kylppärikin on ihan vieressä. Mun huone on siis yläkerrassa ja tästä on ikkuna tonne kadulle. Täällä ylhäällä asuu sitten myöhemmin myös Chris ja Alan. Alakerrassa sitten on Emilyn ja Davidin huoneet, pieni olkkari, keittiö ja takapiha. Takapiha on kuulemma vähän umpeenkasvanut tosin.

Huh, jopas tulee paljon tekstiä. Vielä hieman siitä mitä olen huomenna eli keskiviikkona ajatellut tehdä: ensiksi lähden varmaan metsästämään ruokaa ja sitten otan suunnaksi (tai yritän ottaa) yliopiston. Käyn siellä tekemässä rekisteröitymisen loppuun ja hakemassa infot ja Campus Cardin ja sen jälkeen luultavasti suuntaan etsimään itselleni nettiä, joka suostuisi yhteistyöhön tämän koneen kanssa. Saa nähdä kuinka kauan siinä sitten menee ja kuinka väsynyt olen tai miltä näyttää sää huomenna, mutta jos jaksaa ja sää sallii niin lähden varmaan jonkinlaiselle kaupunki kierrokselle. Niitä teenkin sitten muutaman tässä seuraavina päivinä. Ja ainiin pitäisi varmaan myös käydä kirjastolla katsomassa, mikäli siellä olisi ensimmäiset oppikirjat jo saatavilla.

Nyt taidan antaa unelle periksi ja menen nukkumaan. Hyvää yötä! On ikävä.

Ps. Kuviakin on tulossa kyllä jossain vaiheessa.

4 kommenttia:

  1. "Tänne mahtuis vaikka kaks norsua." Ihana Essi! (:

    VastaaPoista
  2. enää ei mahtuis, kun siivosin ja tapahtui joku ihme illuusio ja mun huone näyttää ihan kauheen pieneltä nyt hmmm.

    VastaaPoista