10.10.2013

Never capture what you can't control

Katsoin juuri erään aivan tajuttoman hyvän ja silmät avaavan dokumentin miekkavalaista vankeudessa. Dokumentti kertoo pääasiassa Tilikum nimisen miekkavalaan tarinan.

Itselle kyseinen dokumentti oli oikeastikin todella avartava. Olen jo vuodet haaveillut siitä, että jonain päivänä ehkä vielä olisin valaankouluttaja. Miekkavalaat kun vaan ovat maailman kauneimpia eläimiä, ja mikään, ei mikään voittaisi päästä uimaan tuon olennon kanssa.

Edelleen olen samaa mieltä miekkavalaiden kauneudesta, ja että olisi unelmien täyttymys uida niiden kanssa, mutta valaankouluttajaksi en kyllä halua. Kyse ei suoranaisesti ole siitä, että kuinka paljon onnettomuuksia ja kuoleman tapauksia kouluttajille on vuosien saatossa tapahtunut, vaan siitä missä oloissa valaat näissä puistoissa ovat, nämä olot toki vaikuttavat onnettomuuksien sattumiseen.

En ole täysin ikinä ollut samaa mieltä miekkavalaiden vangitsemisesta altaaseen, mutta tämän katsottuani voin sanoa, että olen sitä kyllä 100% vastaan. En usko tulevani vierailemaan kyseisissä puistoissa ikinä. Ei juurikaan ole minkäänlaista halua tukea näitä laitoksia, uima-altaita, bisneksiä, miksi ikinä haluaa ne luokitella.

Mikäli unelmani toteutuvat, työskentelen vielä joku kaunis päivä miekkavalaiden hyväksi, niiden luonnollisessa ympäristössään. Villinä. Vapaana.

Tämän tekstin ei ole tarkoitus olla mikään saarna tai suuri aktivisti puhe, vaan lähinnä suositus katsomaan 'Blackfish' (2013) dokumentti elokuva. Omasta mielestäni todella hyvin tehty teos. Sydäntäsärkevä jopa. Suosittelen.

peace out,
whale_lover_92_4eva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti