21.8.2012

21 päivää

Tosiaan olen siis lähdössä syyskuussa opiskelemaan Ympäristömaantiedettä (Environmental Geography) University of Portsmouth:iin Englantiin. Nyt on vihdoin kämppä alla ja lento varattuna. Kämppä ei nyt ihan ole sellainen kuin oisin toivonut ja lentolippukin makso sen alkuperäsen 45€ sijaan 100€, mut jes, alkaa toi lähtö olemaan aika paljon realistisempaa step by step.

Portsmouthista tiedän etukäteen oikeestaan vaan sen missä se sijaitsee ja miten sinne pääsee; in my case lento Gatwickille ja siitä junalla perille, missä mun kämppä sijaitsee, missä on the beach, missä on mun kampus ja isoimmat kauppakeskittymät. Ja sen, että se on melko pieni saari ja oikeestaan kaikkialle minne vaan täytyy päästä pääsee tosi helposti ja nopeesti kävellen (tai opiskelijoille ilmasella yliopisto bussilla..). Luulen myös tietäväni missä on se jollapurjehdus mesta aka paikka, jossa tulee mitä luultavimmin vietettyä jokunen tovi.

Koulusta tiedän sen verran, että olen rekisteröitynyt ja tilannut Campus Card:in, jolla pääsee liikkumaan yliopiston tiloissa yms. ja että kurssit ja sen sellaiset tulee tietoon vasta paikan päällä.

Lähtö on 11.9. (nine-eleven-day....) ja samaisella viikolla on yliopiston Orientation Week for International and EU students, jolloin saadaan kaikki infopaketit ja lappuset ja tutustutaan vähän siihen miten homma toimii. Seuraava viikko on sitten samantapainen, mutta tarkoitettu kaikille koulun oppilaille ja tällöin käsittääkseni saadaan tietoon kurssi materiaalit, luettavat kirjat yms. Noiden parin viikon aikana on sitten aikaa vähän tutustua kaupunkiinkin paremmin. Oikea opiskelu alkaa sitten 24.9. ja sitä jatkuu sitten joululomaan asti about joulukuun puoleen väliin. Joululoma on aikalailla saman mittainen kuin Suomessa, ja opiskelu jatkuu taas tammikuun toisella viikolla. Sitten pyrähdetään pääsiäislomaan asti, joka kestää noin kuukauden ja sitten vielä viimeiset rutistukset ennen kesälomaa, joka alkaa samoihin aikoihin kuin Suomessa.

Pikku hiljaa alkaa vähän jännäämään tää koko muutto hässäkkä. Ikäväkin kasvaa päivä päivältä ihan mielettömiä määriä. Vaikka oonkin halunnut Suomesta pois jo niin pitkään, kun vaan muistan, niin on tää lähteminen silti aika haikeeta. Jäähän tänne kuitenkin ihan mahtavia kavereita (joista muutamat jo varailemassa matkoja mun luo jes!) ja jotain pieniä kivoja juttuja, joita nyt en osaa oikeen alkaa tähän listaamaan, mut you know.

En enää edes yhtään tiedä mitä odottaa Englannilta. Lähden sinne varmaan vähän asenteella go with the flow ja mitä elämä tuo tullessaan niin se sitten tuo. Turha asettaa mitään too high expectations ettei tule vaan seiniä vastaan.

Mut näillä mennään. Nyt junalippua varailemaan ja mitähän vielä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti